Poradna Korado Koralux Linear Classic KLC 1820 x 450

Autor: | Vloženo: 11.09.2017 000 08:48 | Témata: Poradna Korado Koralux Linear Classic KLC 1820 x 450

Zapojení

Dobrý den, co všechno potřebuji k tomu, aby otopné těleso fungovalo? Určitě v ceně není kapalina, a další součásti, které otopné těleso uvedeou do provozu. prosila bych vypsat, co vše j potřeba a jaká je cena. Velicě děkuji. Málková

  • Kaplan Jiří

    Kaplan Jiří

    11. září 2017

    Dobrý den, záleží na tom jak chcete koupelnový žebřík zapojit. Zda na elektřinu, na ústřední topení, nebo kombinovaně. U připojení na elektřinu je potřeba k radiátoru dokoupit radiátorovou zátku, cca 20,- Kč, dále topnou tyč, buď s termostatem cca 2000-2300,- Kč a nebo bez termostatu, cca 1000-1300,- Kč.
    U připojená na ústřední vytápění, je potřeba uzavíratelné šroubení cca 250-350,- Kč a buď radiátorový ventil cca 250-350,- Kč (pouze otevřeno/zavřeno) a nebo termostatický radiátorový ventil 400-750,- Kč + termostatickou hlavici cca 200-500,- Kč s DPH.
    V případě kombinovaného vytápění je krom výše uvedených ještě třeba dokoupit radiátorový t-kus cca 250-300,- Kč.

    V případě jakýchkoli dotazů nás neváhejte kontaktovat.

    S pozdravem
    Kaplan M.
    Koupelny-Kaplan
    www.koupelny-kaplan.cz
    tel.: 261264077 / 608961317
    e-mail: [email protected]

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Dagmar Málková

      11. září 2017 - Dagmar Málková

      Dobrý den, moc děkuji za odpověď. Omlouvám se, zapomněla jsem uvést, že jde o připojení na elektřinu. Zeptám se ještě, zda je termostat podstatný. Ono 1000,- , je docela rozdíl. A také jské jsou mezi nimi rozdíly? A ještě dotaz ke kapalině, která se nejspíše také kupuje zvlášť nebo, ta je již v ceně? A jak často je třeba ji doplňovat? Děkuji Málková


    • Kaplan Jiří

      11. září 2017 - Kaplan Jiří

      Dobrý den,
      termostat samozřejmě nutný není. Záleží na tom jakým způsobem se bude žebřík používat, zda jako vytápění koupelny, nebo spíše na sušení ručníků.
      V případě vytápění je termostat lepší, jelikož nebude neustále topit. Nebo lze případně koupit tyč bez termostatu a pořídit si časovou zásuvky, kde lze nastavit od kdy do kdy má tyč topit, tak aby bylo v koupelně teplo. Jestli se bude radiátor používat jen jako sušák, pak bude stačit určitě tyč bez termostatu.
      Ohledně náplně radiátoru je více možností. Buď se použije obyčejná voda, která se do radiátoru nalije, nebo se koupí směs do radiátorů, která je nemrznoucí, ale prodává se pouze v balení po 10 l. Při naplnění a uzavření žebříku se již nemusí kapalina doplňovat, jelikož nemá kudy odtéct a ani se odpařit.
      Radiátor se plní na cca 85-95% objemu.

      S pozdravem
      Kaplan M.


    • Dagmar Málková

      11. září 2017 - Dagmar Málková

      Dobrý den, opět děkuji za pohotovou odpověď. Žebřík bych chtěla opravdu na sušení ručníků a občasnému přitopení v koupelně. Takže termostat asi nebude nutný a přepokládám, že kdyby se ukázalo že ano, tak půjde doinstalovat. Ohledně tekutiny se tedy ještě zeptám, zda je nutná nemrznoucí směs, nebo postačuje voda. Žebřík chci do normálního panelákového bytu a nepředpokládám, že by v koupelně klesla teplota pod bod mrazu. Děkuji, Málková.
      Jinak na nabídku všech otopných těles co máte k dispzici se podívám na uvedenou internetovou adresu. Hezký den.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.