Poradna Radiátory


Autor: | Vloženo: 30.09.2014 000 08:14 | Témata: Poradna Radiátory

Dotaz

Dobrý den, na co si dát prosím pozor při výběru radiárotu? Děkuji

  • JIří Kaplan

    JIří Kaplan

    30. září 2014

    Dobrý den, Radiátor je nutné vybrat především podle způsobu připojení. vyrábí se buď takzvaný Klasik, což znamená připojení ze stran radiátoru (na horním boku je přívod a na dolním je odvod) dále se vyrábí takzvaný typ VK, což je s připojením ze spodu radiátoru a standardně s pravým spodním připojením. Vyrábí se i model VKL (levé spodní připojení a VKU univerzální spodní připojení. Ale nejčastěji se používá model VK. Radiátory VK ... jsou všechny vybaveni již termostatickým ventilem a stačí jej teda doplnit termostatickou hlavicí. U modelů Klasik je nutné dokupovat ventil, ten může být termostatický nebo obyčejný a šroubení. A dále se radiátory liší vzhledem. a jdou objednat i v případných barvách na objednávku. standardní provedení je bílá a vlnkový plech. Jsou ale i modely PLAN s rovným čelním plechem. Výrobci radiátorů jsou například, nejznámější český výrobce je KORADO ale jsou zde i jiní výrobci s hodně podobným designem. Např. HENRAD aj.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Alfatopeni.cz

    Alfatopeni.cz

    30. září 2014

    Dobrý den,

    nejzásadnější je zjistit tepelné ztráty místnosti a z nich odvodit potřebný výkon radiátoru. Výkon lze samozřejmě odvodit dle výkonu stávajícího radiátoru.
    Důležitá je také konstrukce radiátorů. U nás nejrozšířenější deskové radiátory podávají teplo převážně konvekcí (prouděním vzduchu) a mají malý objem vody. Umožňují tedy rychlý zátop, ale akumulace tepla je velmi nízká a pro některé topné systémy tedy nejsou příliš vhodné. Je důležité vědět že tyto radiátory typu Radik a jejich klony nejsou jediné možné řešení.
    Další záležitostí je typ připojení - důležité v případě výměny starých radiátorů. Je ideální pokud se s přívodními trubkami nemusí hýbat - vždy je to poměrně velký stavební zásah.
    Zásadní je rovněž materiál ze kterého je radiátor vyroben - každý má svá pro a proti.

    Toto téma je velmi široké a není možné zde vypsat vše. Pokud chcete další informace, neváhejte nás kontaktovat.
    Kontaktní informace naleznete na:
    http://alfatopeni.cz/kontakt.htm

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.